Pachete cu produse igienice și alimentare pentru 300 de bătrâni din R.Moldova, în cadrul unei acțiuni lansate de Fondul ONU pentru Populație

  • 14 Aprilie 2020 19:42
Pachete cu produse igienice și alimentare pentru 300 de bătrâni din R.Moldova, în cadrul unei acțiuni lansate de Fondul ONU pentru Populație

300 persoane cu vârsta de peste 65 de ani au primit pachete cu produse igienice și alimentare și materiale informaționale cu privire la măsurile de protecție împotriva la COVID-19, în cadrul unei acțiuni lansate de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor UNFPA, acțiunea este organizată cu scopul de a stimula coeziunea socială și dialogul dintre generații în contextul pandemiei COVID-19 și sprijină eforturile naționale de a proteja persoanele în vârstă, inclusiv prin implicarea tinerei generații.

Conform sursei citate, selectarea celor 300 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani a fost realizată în parteneriat cu autoritățile locale de specialitate în domeniul asistenței sociale și protecția familiei din raioanele Sângerei, Telenești, Rezina și Șoldănești și asistenții sociali comunitari.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, actualmente în Republica Moldova locuiesc peste jumătate de milion de persoane cu vârsta de peste 60 de ani, adică a cincea parte din populație. Mai mult de jumătate dintre persoanele în vârstă sunt femei.  

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău