Péter Szijjártó: Ungaria va bloca demersurile Ucrainei de integrare în UE, în urma promulgării noii legi a învățământului

  • 26 Septembrie 2017 13:41
Péter Szijjártó: Ungaria va bloca demersurile Ucrainei de integrare în UE, în urma promulgării noii legi a învățământului

Ungaria se va opune și va bloca în UE toți pașii care ar reprezenta un progres pentru Ucraina în procesul intergrării europene, în cadrul programului Parteneriatului estic - a comunicat Péter Szijjártó, ministrul ungar pentru afaceri externe și relații economice internaționale, marți, agenției de presă MTI, după ce Petro Poroșenko, președintele ucrainean, a promulgat noua lege a învățământului.

"Grantăm că în viitor, toate acestea vor fi dureroase pentru Ucraina" - a declarat șeful diplomației ungare la Singapore, unde se află în calitate de membru al delegației ungare conduse de premierul Viktor Orbán, ca reacție față de promulgarea legii.

Conform afirmației lui Péter Szijjártó, este o rușine faptul că președintele Ucrainei a promulgat legea învățământului. Legea, care suprimă învățământul în limba minorităților, a generat proteste serioase în țară și în străinătate, inclusiv în Ungaria.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău