Otrăvirea lui Navalnîi: Jens Stoltenberg cere o anchetă ''transparentă''

  • 26 August 2020 16:16
Otrăvirea lui Navalnîi: Jens Stoltenberg cere o anchetă ''transparentă''

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a făcut apel miercuri la o anchetă "transparentă" asupra otrăvirii opozantului Kremlinului Aleksei Navalnîi, afirmând că "nu există motive de îndoială" asupra concluziilor medicilor germani, relatează AFP, preluat de AGERPRES.

"Este lucrul de care avem acum nevoie, o anchetă transparentă pentru a descoperi ce s-a întâmplat și pentru a ne asigura că responsabilii dau socoteală", le-a declarat Stoltenberg jurnaliștilor la sosirea la reuniunea de la Berlin a miniștrilor apărării din statele Uniunii Europene.

UE, Washington, Paris, Berlin și Londra au cerut deja autorităților ruse să afle adevărul, după ce medicii germani care îl tratează pe Navalnîi la Berlin au ajuns luni la concluzia că prezintă "urme de otrăvire".

La rândul său, Kremlinul a considerat premature concluziile potrivit cărora inamicul său numărul 1 a fost victima unei acțiuni criminale.

Aflat în fruntea Fondului împotriva corupției, care avea drept obiectiv expunerea corupției elitelor, Aleksei Navalnîi a fost internat pe 20 august la reanimare într-un spital din Omsk, după ce i s-a făcut rău într-un avion care urma să-l transporte la Moscova de la Tomsk, în Siberia.

El a rămas la Omsk două zile înainte de a fi evacuat spre Germania.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău