Ostilitățile active din Ucraina s-ar putea încheia în două-trei săptămâni - potrivit unui consilier din cancelaria prezidențială de la Kiev

  • 22 Martie 2022 11:45
Ostilitățile active din Ucraina s-ar putea încheia în două-trei săptămâni - potrivit unui consilier din cancelaria prezidențială de la Kiev

Oleksi Arestovici, consilier al șefului cancelariei prezidențiale de la Kiev, consideră că încetarea fazei active a ostilităților în toată Ucraina ar trebui să se producă în două-trei săptămâni.

Potrivit lui Arestovici, o astfel de evoluție a situației ar permite armatei ucrainene să distrugă mult mai ușor armata Federației Ruse.

"Exemplele de inumanitate pe care le arată nu numai față de ucraineni, ci și ei înșiși vorbesc despre faptul că avem de-a face cu o invazie zombie... Vor avansa până se vor epuiza și se vor epuiza foarte repede. Ar mai fi două-trei săptămâni până la încetarea ostilităților active, pentru că nu vor mai avea cu ce să lupte. Ceea ce se întâmplă în ultimele cinci zile este un mic model a ceea ce se va întâmpla în trei săptămâni. Va fi timp pentru o pauză operațională... În trei săptămâni, peste tot va fi așa și ne va fi mai ușor să-i distrugem" - a explicat Arestovici.

Amintim că, marți dimineață, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a transmis că trupele de ocupație ale Rusiei mai au stocuri de muniție și alimente pentru cel mult trei zile. Potrivit armatei ucrainene, situația este similară și în privința combustibilului.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău