OSDO | Mii de persoane se refugiază din sudul Siriei în timp ce luptele se intensifică

  • 25 Iunie 2018 18:27
OSDO | Mii de persoane se refugiază din sudul Siriei în timp ce luptele se intensifică

Circa 20.000 de persoane s-au refugiat din zonele controlate de rebeli în estul provinciei siriene Daraa (sud) în mai puțin de o săptămână, în timp ce loviturile aeriene și luptele s-au intensificat în regiune, a indicat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de agenția DPA.

''Peste 40 de lovituri aeriene au fost efectuate după miezul nopții în zone controlate în principal de rebeli în regiunea rurală din provincia Daraa, determinând astfel mai mulți civili să se refugieze din regiune'', a declarat pentru DPA directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Cei circa 20.000 de sirieni au părăsit regiunea începând de marțea trecută.

Potrivit activistului Abu Omar al-Darawi, care se află în partea de est a provinciei Daraa, loviturile aeriene vizează localitatea Busr al-Harir, în timp ce trupe guvernamentale și aliații lor încearcă să preia controlul satului. El a precizat că civilii din estul Daraa se îndreaptă către zone aproape de granița Siriei cu Iordania.

OSDO a indicat că aproximativ 28 de civili au fost uciși începând de marți, când forțele guvernamentale și aliații lor și-au intensificat bombardamentele în regiunea rurală din estul provinciei Daraa.

ONU a avertizat că reluarea ostilităților ar putea pune într-o situație de risc aproximativ 750.000 de persoane în zonele controlate de rebeli în Daraa.

Linda Rim, de la Biroul ONU privind Coordonarea Problemelor Umanitare (OCHA) în Siria, a afirmat că ''persoanele strămutate, provenite în majoritate din estul provinciei Daraa, au nevoie de asistență umanitară, îndeosebi de adăpost''.

În iulie 2017, părți din Daraa, precum și din provinciile vecine Quneitra și Sweida, au fost incluse într-o ''zonă de dezescaladare'', convenită de către Rusia, SUA și Iordania. Provincia, împreună cu orașul Daraa, este împărțită între forțe ale regimului și grupări rebele.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău