OSCE va oferi echipament tehnic observatorilor militari din Transnistria

  • 20 Martie 2018 11:03
OSCE va oferi echipament tehnic observatorilor militari din Transnistria

Misiunea OSCE de la Chișinău va transmite patru seturi de echipament tehnic observatorilor militari din partea R. Moldova, ai regiunii transnistrene, Federației Ruse și Ucrainei din cadrul forțelor mixte de menținere a păcii.

Echipamentul include notebook-uri, imprimante color, navigatoare GPS portabile și aparate foto, fiind achiziționat la cererea Comisiei Unificate de Control (CUC) pentru a îmbunătăți schimbul de informații între observatorii militari și CUC despre situația din Zona de Securitate.

„După cum a remarcat Franco Frattini, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE, activitatea CUC și a contingentului de menținere a păcii nu se limitează doar la asigurarea securității – acestea trebuie să asigure și libera circulație în Zona de Securitate. Sper că echipamentul care urmează a fi donat va ajuta CUC să realizeze acest obiectiv”, a declarat Ambasadorul Michael Scanlan, Șeful Misiunii OSCE în Moldova.

„În acest sens, menționez recenta declarație a liderului transnistrean, care a spus că nu va avea loc extinderea terminalelor sau a punctelor de control în apropierea podului dintre Gura Bîcului și Bîcioc. Sper că acest angajament va fi reflectat într-o decizie protocolară a CUC”, a concluzionat Scanlan.

Echipamentul va fi transmis, joi, 22 martie, în cadrul ședinței Comisiei Unificate de Control. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău