OSCE și-a început misiunea pentru observarea alegerilor prezidențiale

  • 04 Octombrie 2016 18:09
OSCE și-a început misiunea pentru observarea alegerilor prezidențiale

Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR) și-a început misiunea pentru observarea alegerilor prezidențiale din 30 octombrie în Republica Moldova.

Constatările preliminare ale misiunii vor fi prezentate a doua zi după alegeri, iar raportul final va fi publicat în termen de opt săptămâni de la scrutin, transmite IPN.

Șeful misiunii de observare, Douglas Wake, a declarat într-o conferință de presă cu ocazia lansării misiunii că echipa de observare a avut deja întâlniri cu reprezentanții Ministerului de externe și cu cei ai Comisiei Electorale Centrale. Experții misiunii vor mai avea întrevederi cu oficiali, reprezentanți ai partidelor politice, cu societatea civilă și mass-media.

Echipa de bază de observare este formată din 11 experți din 11 țări membre ale OSCE. Misiunii i se vor alătura alți 20 de observatori pe termen lung, iar mai aproape de ziua scrutinului – de încă 200 de observatori. Din 1996, ODIHR a delegat misiuni de observare a 13 campanii electorale în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:1,03 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău