OSCE este îngrijorată de situația din Donbas: Nu au existat atâtea încălcări din vara anului 2020

  • 11 Noiembrie 2021 12:41
OSCE este îngrijorată de situația din Donbas: Nu au existat atâtea încălcări din vara anului 2020

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa este îngrijorată de situația tensionată din Donbas - a declarat Mikko Kinnunen, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE în Ucraina și în cadrul Grupului de Contact Trilateral, scrie Rador.

Potrivit acestuia, situația de securitate de-a lungul liniei de contact s-a deteriorat și mai mult. "De la ultima reuniune a Grupului de Contact Trilateral, Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE a raportat 6.746 de încălcări ale regimului de încetare a focului, inclusiv 1.451 de explozii. În ultima săptămână a lunii octombrie, observatorii au asistat la cel mai mare număr de încălcări din iulie 2020" - a explicat Kinnunen.

Acesta a mai menționat că în Donbas au devenit mai frecvente cazurile de utilizare a armelor interzise prin acordurile de pace de la Minsk. "Prezența și utilizarea armelor interzise prin obligații reciproce ridică îngrijorări din cauza riscului unei escaladări ulterioare" - a atras atenția reprezentantul OSCE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău