OSCE a aprobat, în termeni generali, maniera de desfășurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din R.Moldova

  • 16 Noiembrie 2020 17:00
OSCE a aprobat, în termeni generali, maniera de desfășurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din  R.Moldova

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a aprobat luni, în termeni generali, modul de desfășurare a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, câștigat de candidata pro-europeană Maia Sandu, în dauna președintelui la final de mandat Igor Dodon, relatează DPA, preluat de Agerpres.

''Alegătorii au avut o opțiune veritabilă între alternative politice'', ''procesul de votare s-a desfășurat în majoritate în mod ordonat'', ''candidații au putut să-și facă campanie în mod liber'' și ''libertățile fundamentale au continuat să fie respectate'', a declarat șefa misiunii OSCE de observare a scrutinului, Corien Jonker. OSCE a monitorizat ambele tururi ale alegeri prezidențiale.

Totuși, campania a devenit ''mult mai discordantă'' înaintea celui de-al doilea tur, a spus Jonker într-o videoconferință de presă la Chișinău.

În plus, a existat o lipsă de imparțialitate în peisajul media, cuplată cu o ''lipsă de supraveghere eficientă a finanțării campaniei'', a adăugat reprezentanta OSCE. Ea a menționat, de asemenea, ''îngrijorări privind posibila cumpărare de voturi''.

Candidata pro-europeană a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a câștigat al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică din Republica Moldova, cu 57,75% din voturi, față de 42,25% obținute de socialistul Igor Dodon.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău