OSCAR 2022 | Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

  • 21 Ianuarie 2022 18:53
OSCAR 2022 | Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

În total 276 de lungmetraje aspiră să fie nominalizate anul acesta la premiile Oscar pentru cel mai bun film, categoria regină a premiilor decernate de Academia Americană de Film, reprezentând din cauza pandemiei cel mai mic număr de pelicule din ultimii zece ani, relatează vineri EFE.

Lista oficială a nominalizaților va fi anunțată pe 8 februarie.

Unul dintre motivele care explică această scădere semnificativă a înscrierii candidatelor la Oscar este că perioada de eligibilitate pentru această ediție a fost de doar 10 luni, având în vedere că anul trecut, când gala a fost amânată pentru sfârșitul lunii aprilie, termenul a fost extins pentru a include și filmele lansate în ianaurie și februarie 2021.

Această prelungire a făcut ca în 2021, 366 de pelicule să candideze la Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai mare număr din ultimii 50 de ani, scrie Agerpres.

Totuși la ediția de anul acesta, cu numărul 94, nu vor putea participa decât filmele lansate între 1 martie și 31 decembrie 2021.

Chiar și așa, Academia a menținut modificarea excepțională în regulamentul său pentru a admite în competiție filmele care au fost lansate doar în 'streaming', fără să fi trecut prin cinematografe, cu condiția să fi avut programată lansarea pe marile ecrane, dar care nu a fost posibilă din cauza pandemiei.

La categoria cel mai bun film internațional s-au înscris anul acesta trei pelicule în limba spaniolă: "El Buen Patrón" (Spania), "Noche de Fuego" (Mexic) și "Plaza Catedral' (Panama).

De asemenea, compozitorul spaniol Alberto Iglesias, un colaborator obișnuit al lui Pedro Almodóvar, s-a plasat în grupul de preselecție la Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, pentru filmul "Madres Paralelas".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău