Oscar 2020 - ''Parasite'', ''The Irishman'' și ''Joker'' în cursă la categoria cel mai bun film

  • 13 Ianuarie 2020 19:45
Oscar 2020 - ''Parasite'', ''The Irishman'' și ''Joker'' în cursă la categoria cel mai bun film

Filmul sud-coreean "Parasite" se numără printre producțiile nominalizate luni la premiul Oscar pentru cel mai bun film, categorie la care au mai fost nominalizate producții precum "The Irishman" și "Joker", scrie Agerpres.

La categoria regină a premiilor Oscar, cea dedicată celui mai bun film, au fost nominalizate 9 filme. "Joker", "The Irishman" și "Parasite" sunt însoțite în această categorie de producțiile "Ford v Ferrari", "Jojo Rabbit", "Little Women", "Marriage Story", "1917" și "Once Upon A Time... in Hollywood".

Marele favorit al galei din acest an se anunță filmul "Joker" care a primit 11 nominalizări, urmat de "The Irishman", "1917" și "Once Upon a Time... in Hollywood" cu câte 10 nominalizări.

La categoria rezervată regizorilor au fost nominalizați Martin Scorsese ("The Irishman"), Todd Phillips ("Joker"), Sam Mendes ("1917"), Quentin Tarantino ("Once Upon a Time... in Hollywood") și Bong Joon-ho ("Parasite").

Joaquin Phoenix, strălucitor în "Joker", pornește favorit la categoria rezervată actorilor în roluri principale. La această categorie au mai fost nominalizați Antonio Banderas ("Pain and Glory"), Leonardo DiCaprio ("Once Upon a Time... in Hollywood"), Adam Driver ("Marriage Story") și Jonathan Pryce ("The Two Popes").

Cynthia Erivo ("Harriet"), Saoirse Ronan ("Little Women"), Charlize Theron ("Bombshell"), Scarlett Johansson ("Marriage Story") și Renee Zellweger ("Judy") își vor disputa Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină.

Cea de-a 92-a ceremonie de acordare a premiilor Academiei americane de Film va avea loc la 10 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:4,12 m/s
Wed
21
Thu
23
Fri
24
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău