OSCAR 2016. Scădere drastică a audienței

  • 01 Martie 2016 10:03
OSCAR 2016. Scădere drastică a audienței

Audiența la gala premiilor Oscar a scăzut la cel mai mic nivel în pofida umorului cinic al prezentatorului Chris Rock privind absența actorilor de culoare din competiție și în general a sub-reprezentării lor la Hollywood.

Ceremonia de duminică, la care au triumfat epopeea jurnalistică 'Spotlight' și odiseea supraviețurii 'The Revenant', a avut o audiență de 34,3 milioane de telespectatori, scrie Agerpres.

Anul trecut, gala care se numără printre cele mai urmărite programe ale anului în SUA și este difuzată în mod tradițional de ABC, filială a Disney, a avut o audiență de 37,3 milioane de telespectatori, cu Neil Patrick Harris ca prezentator.

Duminică, ceremonia animată cu vervă de comediantul afroamerican Chris Rock, și de la care Leonardo DiCaprio și Brie Larson au plecat cu statuetele pentru cel mai bun actor și cea mai bună actriță, a avut cea mai slabă audiență din 2008.

Doar 32 de milioane de persoane au urmărit în medie gala prezentată în acel an de comicul Jon Stewart în cadrul căreia 'No Country for old Men' a fost încununat cel mai bun film al anului. În ultimii 15 ani prezentatoarea Ellen de Generes a fost cea care a obținut recordul de audiență: 43,7 milioane de telespectatori în 2014, când a triumfat filmul 'Twelve years a slave'.

Duminică, Chris Rock a abordat frontal problema sub-reprezentării minorităților etnice la Oscaruri, pe care le-a calificat drept 'premiile albilor' și a ajuns chiar să se întrebe dacă 'Hollywood-ul este rasist'.

Militantul pentru drepturile civice Al Sharpton a apreciat luni într-un comunicat că acesta este în parte motivul scăderii audienței de duminică, arătându-i cu degetul pe cei care au făcut apel la boicot și la stingerea televizoarelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău