Organizatorii unor acțiuni de ultragiere și destabilizare în masă ar urma să fie sancționați mai dur

  • 27 Octombrie 2022 11:53
Organizatorii unor acțiuni de ultragiere și destabilizare în masă ar urma să fie sancționați mai dur

Organizatorii unor acțiuni de ultragiere și destabilizare în masă ar urma să fie sancționați mai dur. Mai multe proiecte de modificare a legislației în acest sens sunt în lucru, a anunțat în debutul ședinței de astăzi a Parlamentului, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp, transmite Radio Chișinău.

Potrivit deputatului, sancțiuni ar putea fi aplicate inclusiv în privința celor care acceptă să primească bani în schimbul participării la proteste.

”Chiar ieri am înregistrat un proiect de lege privind activitatea Ministerului Afacerilor de Interne unde am prevăzut sancțiuni mai dure pentru ultragieri. Pentru că am avut situația, tare complicată, când la protest s-a venit cu toporul, când se aruncă pirotehnică sub rezervorul mașinilor de poliție cu obiectivul de a le aprinde. Acum lucrez la un alt proiect care cred că în câteva săptămâni va fi înregistrat urmând să fie vizați cei care plătesc pentru un protest pentru răsturnarea situației constituționale, prin modificarea Codului Penal. Cel care plătește trebuie să răspundă cu ani de pușcărie dar și cei care primesc bani pentru asemenea situație. Ei nu sunt zilieri, care să plătească impozite, ei vin cu anumite scopuri care nu au scopuri nobile. Se lucrează și la noua lege a Serviciului Informații de Securitate căruia va trebui să-i acordăm mai multe pârghii pentru a putea  să monitorizeze asemenea acțiuni subversive”, a spus Lilian Carp

Amintim că din data de 18 septembrie, Partidul ”Șor” organizează, în centrul Chișinăului, proteste plătite cu participarea a mii de persoane. Autoritățile au anunțat că asupra lor au fost identificate obiecte interzise dar și că ar fi racolați tineri cu constituție sportivă care să participe contra cost la altercații și acțiuni de destabilizare a ordinii publice.

În cadrul anchetei privind finanțarea protestelor, ofițerii de urmărire penală au reținut 24 de persoane și au confiscat 3,5 milioane de lei, bani destinați pentru organizarea manifestațiilor, după cum a anunțat Procuratura Anticorupție.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău