Organizatorii Turului Franței și-au retras plângerea penală împotriva spectatoarei care a provocat un carambol de proporții

  • 01 Iulie 2021 16:15
Organizatorii Turului Franței și-au retras plângerea penală împotriva spectatoarei care a provocat un carambol de proporții

Organizatorii Turului Franței au anunțat că renunță la plângerea penală împotriva spectatoarei care a provocat accidentul de sâmbătă, în prima etapă, soldat cu un carambol masiv, în care au fost implicați zeci de rutieri. Femeia fusese arestată cu o zi înainte.

„Ne-am retras plângerea. Povestea asta a luat proporții prea mari, dar vrem să reamintim tuturor regulile de siguranță din cursă. Dacă vii în Tur, ai grijă de copilul tău, ai grijă de animalul tău și nu traversezi neglijent șoseaua. Și, deasupra tuturor, trebuie să respecți rutierii, ei sunt demni de a fi transmiși în direct la TV”, a declarat directorul Marii Bucle, Christian Prudhomme, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Femeia de 30 ani, de naționalitate franceză, se afla în custodia poliției din Landerneau, din regiunea Bretagne, care a găzduit primele patru etape ale cele mai importante curse cicliste din lume.

Ea ținea în mână o pancartă de carton cu un mesaj și l-a împins înainte când camera unei televiziuni a trecut pe lângă ea. Germanul Tony Martin a încercat să evite acel carton și s-a dezechilibrat, căzătura lui antrenând un carambol de proporții în spate.

În etapa a patra de marți, rutierii au oprit cursa timp de un minut în primul kilometru ca măsură de protest pentru condițiile de cursă, în urma numeroaselor incidente și căzături.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău