Organizatorii Oscarurilor vor admite anul viitor filme lansate în streaming după ce coronavirusul a închis cinematografele

  • 29 Aprilie 2020 09:40
Organizatorii Oscarurilor vor admite anul viitor filme lansate în streaming după ce coronavirusul a închis cinematografele

Organizatorii premiilor Oscar au anunțat marți că vor face o excepție temporară de eligibilitate la Premiile Academiei Americane de film de anul viitor, acceptând în cadrul competiției filme lansate pe platforme de streaming sau video la cerere, în contextul închiderii cinematografelor din cauza pandemiei de coronavirus, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Schimbarea temporară, care se va aplica numai pentru ediția de anul viitor a Oscarurilor și va expira când cinematografele din Statele Unite vor fi redeschise, a fost anunțată printr-un comunicat emis de Academia americană de film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences - AMPAS).

Anterior, un film trebuia să fie proiectat într-un cinematograf în Los Angeles timp de cel puțin șapte zile pentru a fi eligibil pentru Oscar.

"Academia crede cu tărie că nu există o cale mai bună de a trăi magia filmelor decât ca acestea să fie văzute în cinematografe. Angajamentul nostru în această privință rămâne neschimbat și neclintit. Cu toate acestea, tragica pandemie istorică de COVID-19 face necesară această excepție temporară la regulile noastre de eligibilitate la premiile noastre", au transmis președintele David Rubin și directorul executiv Dawn Hudson, cu referire la boala cauzată de noul coronavirus.

Platformele de streaming precum Netflix au produs schimbări la Hollywood prin atragerea vedetelor de primă clasă, printre care Robert De Niro și Martin Scorsese, și realizarea unor producții premiate, precum lungmetrajul "Roma", desemnat în 2019 cel mai bun film într-o limbă străină, care au rivalizat cu ceea ce pot oferi studiourile tradiționale de film.

Cinematografe din Statele Unite au fost închise la jumătatea lunii martie, determinând amânarea marilor lansări de film. Cele trei lanțuri principale de cinematografe - AMC, Regal și Cinemark - au anunța că nu preconizează redeschiderea până la sfârșitul lunilor iunie sau iulie.

Unele filme, inclusiv animația "Trolls World Tour" de la Universal Pictures, au fost lansate direct pe platforme de streaming sau video la cerere.

Universal va face același lucru cu viitoarea comedie a regizorului Judd Apatow "The King of Staten Island", în timp ce Disney a anunțat că va lansa filmul fantastic "Artemis Fowl" pe platforma sa de streaming Disney+ în loc să aștepte redeschiderea cinematografelor. Alte astfel de lansări se preconizează că vor urma.

Următoarea ediție a Oscarurilor, cele mai importante premii din industria filmului, este programată să se desfășoare la Hollywood la data de 28 februarie 2021.

SURSA:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău