Organizatorii Jocurilor Olimpice au cerut ajutorul armatei pentru a asigura personal sanitar suficient

  • 25 Mai 2021 12:42
Organizatorii Jocurilor Olimpice au cerut ajutorul armatei pentru a asigura personal sanitar suficient

Organizatorii Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo au cerut guvernului să trimită personal medical din cadrul Forțelor de Autoapărare (armata) pentru a acoperi nevoile evenimentului din această vară, a anunțat marți executivul nipon, citat de agenția Kyodo, transmite Agerpres.

Ministrul japonez al Apărării, Nobuo Kishi, a dezvăluit cererea în timpul unei sesiuni parlamentare, în care a spus că se ia în considerare realizare acestei mobilizări a trupelor.

"Am dori să ne coordonăm pentru a susține atât Jocurile Olimpice, cât și operațiunile centrelor" de vaccinare în masă, conduse de militari, care și-au deschis porțile săptămâna aceasta la Tokyo și Osaka pentru a accelera imunizarea pe teritoriul Japoniei, a spus Kishi, citat de presa japoneză.

Un total de 280 de medici și asistenți militari au fost mobilizați luni la centrele respective de vaccinare, potrivit ministrului.

Asigurarea de personal și mijloace sanitare este una dintre marile provocări ale organizatorilor Jocurilor, cu mai puțin de două luni înainte de deschiderea competiției, alături de implementarea măsurilor pentru combaterea coronavirusului.

Organizatorii estimează că vor avea nevoie de aproximativ 230 de medici și 310 infirmieri pe zi pentru a acoperi nevoile participanților pe durata Olimpiadei, așa cum a explicat săptămâna trecută președinta Comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, conform căreia s-au asigurat deja aproximativ 80% din aceste cifre.

Atât guvernul japonez, cât și organizatorii insistă asupra faptului că este posibilă organizarea de Jocuri "sigure" în Japonia, care își menține zonele cele mai populate, inclusiv Tokyo, în stare de urgență din cauza celui de-al patrulea val de infectări cu coronavirus.

Japonia este mult în urmă în campania de vaccinare împotriva Covid-19, în comparație cu alte țări dezvoltate. Aproximativ 5% din populația sa a primit cel puțin o doză de vaccin de la debutul campaniei de imunizare, la jumătatea lunii februarie, și puțin peste 2% dintre cetățenii niponi au făcut și cea de-a doua doză.

Comitetul Internațional Olimpic susține vaccinarea în rândul sportivilor participanți la JO de la Tokyo și speră ca peste 80% dintre viitorii ocupanți ai Satului Olimpic să vină în Japonia deja vaccinați.

Ministrul japonez responsabil cu Jocurile Olimpice, Tamayo Marukawa, a declarat marți că autoritățile nipone vor furniza vaccinuri gratuite pentru aproximativ 20.000 de persoane, sportivi și alți participanți la eveniment.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău