Organizatorii JO de la Tokyo au dezvăluit protocolul sanitar pentru competițiile ''test''

  • 29 Martie 2021 12:51
Organizatorii JO de la Tokyo au dezvăluit protocolul sanitar pentru competițiile ''test''

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au dezvăluit luni măsurile sanitare pentru primele competiții ''test'' de la finele săptămânii, după amânarea Olimpiadei de vară cu un an, pentru perioada 23 iulie-8 august, din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Ultimele competițiile test, similare cu o repetiție generală înaintea întrecerilor olimpice, s-au derulat între 6 și 8 martie 2020, înainte ca situația sanitară să se degradeze la scară mondială și să determine amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice.

Începând cu acest sfârșit de săptămână se vor desfășura 18 evenimente sportive, primul fiind rugby-ul în scaun rulant.

Hidemasa Nakamura, unul dintre responsabilii Comitetului de organizare, a precizat că pentru a se asigura buna desfășurare a competițiilor, ''se încearcă limitarea contactelor, strângerile de mână, respectarea distanței de un metru între sportivi, când nu este posibilă distanțarea la doi metri''. De asemenea sunt interzise scandările, strigătele, iar spațiile comune vor fi ventilate la fiecare jumătate de oră.

Un număr de 14 ''evenimente test'' vor fi supervizate de Comitetul de organizare a JO 2020, iar ultimele patru sunt în responsabilitatea federațiilor internaționale sportive.

Competițiile de atletism, programate pe 9 mai la Tokyo, pe Stadionul Național, sunt singurele care vor permite participarea sportivilor străini și prezența publicului în tribune.

Pe 20 martie, organizatorii niponi au decis că nu vor permite accesul spectatorilor din străinătate la întrecerile olimpice, o măsură inedită în istoria olimpică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău