Organizatorii JO 2020 au amânat până în luna iunie decizia referitoare la numărul spectatorilor locali

  • 28 Aprilie 2021 18:00
Organizatorii JO 2020 au amânat până în luna iunie decizia referitoare la numărul spectatorilor locali

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au decis miercuri să amâne până în luna iunie decizia referitoare la numărul spectatorilor locali, după ce prezența spectatorilor străini a fost deja interzisă, transmite presa internațională, scrie Agerpres.

"Având în vedere analiza evoluției contaminărilor locale implicând noi tulpini (ale virusului), am convenit că o decizie referitoare la prezența spectatorilor (locali) în arenele olimpice și paralimpice va fi luată în luna iunie", au indicat miercuri, într-un comunicat comun, responsabilii Comitetului Internațional Olimpic (CIO), ai Comitetului Internațional Paralimpic (CIP), precum și Tokyo-2020, autoritățile locale și guvernul japonez.

Seiko Hashimoto, președinta comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice și Paralimpice 2020 de la Tokyo, a declarat miercuri că va fi "foarte greu" ca aceste competiții să aibă loc cu tribunele pline dacă actuala situație economică se va menține.

Jocurile Olimpice din capitala Japoniei, amânate un an din cauza pandemiei, sunt prevăzute între 23 iulie și 8 august, iar cele Paralimpice se vor desfășura între 24 august și 5 septembrie.

Organizatorii își doresc să aibă cât mai mulți spectatori la Jocuri, dar nu pot exclude posibilitatea ca ele să se desfășoare fără public, a spus doamna Hashimoto.

"Obiectivul nostru rămâne să avem arene pline, dar având în vedere măsurile necesare pentru combaterea virusului, nu trebuie să supraîncărcăm serviciile medicale", a subliniat președinta comitetului de organizare.

"Problema este să știm cum să organizăm Jocuri sigure", a punctat doamna Hashimoto.

Ea a făcut aceste afirmații după ce organizatorii au anunțat măsuri mai strice pentru competiția din această vară.

Guvernul japonez a aprobat miercuri o politică vizând testarea zilnică pentru Covid-19 a tuturor sportivilor care vor lua parte la Jocurile de la Tokyo.

Miercuri, organizatorii vor lansa o versiune actualizată a "playbook-urilor" lor pentru sportivi, cu reguli pe care aceștia trebuie sa le respecte în timpul Jocurilor.

Autoritățile nipone au declarat starea de urgență la Tokyo și în mai multe prefecturi, până la 11 mai, din cauza creșterii recente a infectărilor cu Covid-19. Capitala Japoniei a confirmat miercuri 925 de cazuri de Covid-19, cel mai mare număr începând din 28 ianuarie.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău