Organizatorii Globurilor de Aur schimbă regulamentele pentru a elimina bariera lingvistică

  • 01 Iulie 2021 11:11
Organizatorii Globurilor de Aur schimbă regulamentele pentru a elimina bariera lingvistică

Organizatorii Globurilor de Aur, premii cinematografice americane aflate în centrul unor polemici puternice în ultimele luni din cauza reprezentativității lor, au anunțat miercuri că vor modifica regulamentele interne pentru a permite filmelor realizate într-o limbă străină să concureze în categoriile generaliste și în cele dedicate producțiilor de animație, informează AFP, citat de AGERPRES.

Aceste critici au determinat postul NBC să anuleze ceremonia programată anul viitor, pentru a oferi timp Asociației Presei Străine de la Hollywood (HFPA), organizatoarea galei de decernare a Globurilor de Aur, să își îmbunătățească diversitatea etnică și culturală a membrilor săi, precum și transparența organizației.

Mai multe voci au reproșat în acest an Asociației Presei Străine de la Hollywood că a nominalizat lungmetrajul "Minari", o producție americană despre o familie de imigranți sud-coreeni care se mută în statul Arkansas, filmată în principal în coreeană, la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină".

În timp ce era nominalizat la mai multe categorii principale de la Oscaruri, "Minari" nu a putut să concureze la Globurile de Aur în categoriile sale principale - "cea mai bună comedie" sau "cel mai bun film dramatic".

"Parasite", pelicula recompensată cu premiul Oscar pentru cel mai bun film în anul precedent, a avut parte de aceeași soartă în 2020, din aceleași motive.

"În timp ce treceam în revistă regulamentele noastre în acest an" pentru a ține cont de criticile formulate de reprezentanții industriei de divertisment, "am decis să adoptăm noi abordări pentru galele viitoare și să ne asigurăm că aceste filme vor beneficia de atenția pe care o merită", a declarat președintele HFPA, Ali Sar, într-un comunicat.

"Limba nu va mai fi o barieră pentru ca un film să fie recunoscut drept cel mai bun", a adăugat el.

HFPA, o asociație compusă din aproximativ 90 de jurnaliști care lucrează pentru diverse companii mass-media, se confruntă de mai mulți ani cu acuzații de discriminare, sexism și corupție.

Luna trecută, organizația a adoptat o serie de reforme pentru a-și ameliora reprezentativitatea și a încercat să atenueze criticile formulate împotriva sa, însă acele asigurări nu i-au convins pe reprezentanții industriei de divertisment și reproșurile continuă să curgă la adresa asociației.

Vedete precum Scarlett Johansson și Tom Cruise au considerat că acele reforme sunt prea lente și prea vagi, în timp ce doi membri ai HFPA au demisionat din această organizație, pe care o consideră "toxică".

Companii importante, precum Netflix și Warner Bros., au anunțat că nu vor mai colabora cu asociația, atât timp cât schimbări semnificative nu vor fi implementate de aceasta. Miercuri, HFPA a anunțat că majoritatea membrilor săi au finalizat cursuri de sensibilizare în privința diversității și incluziunii.

Noi reguli care interzic, de exemplu, acceptarea de cadouri și norme ce prevăd angajarea unor consilieri specializați în chestiunea diversității sunt de asemenea prevăzute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău