Organizatorii anunță încă 14 cazuri de infectare cu Covid-19 la JO. Niciun caz nu vizează sportivi

  • 17 Iulie 2021 14:13
Organizatorii anunță încă 14 cazuri de infectare cu Covid-19 la JO. Niciun caz nu vizează sportivi

Cu mai puțin de o săptămână înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, organizatorii au anunțat, sâmbătă, 15 cazuri de infectare cu Covid-19 în Satul Olimpic.

Primul caz de infectare cu Covid-19 în Satul Olimpic: Organizatorii nu au precizat dacă este vorba de un sportiv, un membru al stafului sau din care delegație face parte. Însă, potrivit postului japonez Asahi TV, ar fi vorba de un membru al delegației Nigeriei, în vârstă de 60 de ani. Deși nu a prezentat simptome, acesta ar fi fost transportat la spital, din cauza vârstei, notează hotnews.ro.
 
"Această persoană a fost testată pozitiv în sat, nu știm dacă este vaccinată sau nu", a declarat Toshiro Muto, directorul general al JO, care a precizat că "în sat sunt măsuri anti-Covid severe: sportivii vor fi supuși testelor zilnic și, dacă un sportiv este testat pozitiv, el va fi izolat".
 
La câteva ore după primul caz, organizatorii au anunțat încă alte 14 cazuri de infectare cu coronavirus.
 
Totuși, aceste cazuri nu vizează sportivi sau membri ai stafurilor echipelor de la JO. Cele 14 persoane testate pozitiv sunt doi jurnaliști, cinci membri din cadrul comitetului de organizare și șapte muncitori, informează News.ro.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău