Organizațiile de tineret pot aplica și în acest an la Programul de Granturi lansat de MEC

  • 22 Decembrie 2023 09:26
Organizațiile de tineret pot aplica și în acest an la Programul de Granturi lansat de MEC

Organizațiile de tineret vor putea primi și în acest an suport logistic și financiar din partea statului pentru realizarea inițiativelor și proiectelor de tineret, relatează IPN.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Tineret au lansat Programul de Granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2024, care este dedicat susținerii și dezvoltării sectorului de tineret din Republica Moldova. Suportul va fi oferit în bază de concurs,mai menționează sursa citată.

Secretarul de stat la Ministerul Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a menționat că suma totală alocată pentru Programul de Granturi destinat organizațiilor de tineret pentru anul 2024 constituie 10 milioane de lei. „Ne dorim ca proiectele care vor fi depuse să se alinieze direcțiilor prioritare prevăzute în Strategia de dezvoltare a sectorului de tineret „Tineret 2030”, a spus Sergiu Gurin.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a precizat că la „concurs pot participa organizațiile necomerciale de tineret din Moldova care desfășoară proiecte și programe cu impact pentru tineri, dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali sau internaționali și pot asigura o contribuție proprie de cel puțin 20 la sută din valoarea proiectuluiˮ.

Organizațiile aplicante vor putea depune proiecte cu un buget maxim de 200 000 de lei pentru proiectele locale, 400 000 de lei pentru proiectele regionale și 600 000 de lei pentru proiectele naționale. Pentru proiectele naționale cu subgranturi se pot depune dosare cu un buget maxim de 1 000 000 lei.

Dosarul complet va fi depus în format electronic la adresa de e-mail: [email protected], până la data de 19 februarie 2024, ora 17.00. Mai multe detalii despre condițiile de participare, procedura de depunere și evaluare a dosarelor, precum și despre modalitatea de încheiere/derulare a contractului de finanțare pot fi consultate pe pagina Ministerului Educației și Cercetării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău