Organizații de pe ambele maluri ale Nistrului vor promova drepturile omului

  • 23 Octombrie 11:17
Organizații de pe ambele maluri ale Nistrului vor promova drepturile omului

Nouă organizații pentru drepturile omului de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de susținere la promovarea drepturilor persoanelor din grupurile defavorizate, contribuind astfel la depășirea barierelor comunitare pe care le întâmpină.

Asistența este oferită prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cadrul unui proiect comun implementat de șase agenții ONU în Moldova și finanțat de Suedia, transmite MOLDPRES.

La concursul de granturi au participat 15 organizații de pe ambele maluri ale Nistrului care promovează drepturile omului. Granturi în valoare totală de 45 mii de dolari au primit nouă dintre organizațiile participante.

Proiectele câștigătoare prevăd implicarea societății în promovarea participării persoanelor din grupurile vulnerabile în activități sociale și economice, instruire juridică și de advocacy pentru comunitatea persoanelor care trăiesc cu HIV, dar și instruirea economică a persoanelor cu dizabilități.

„Granturi au mai fost oferite pentru creșterea abilităților persoanelor în etate de a folosi tehnologiile informaționale, dezvoltarea de servicii sociale comunitare pentru persoanele din grupurile vulnerabile, dar și pentru familiile care au în îngrijire copii cu dizabilități. Tot din asistența financiară oferită de Suedia va fi pilotat un serviciu de asistent personal pentru copiii cu dizabilități severe și vor fi abilitate persoanele cu dizabilități să ducă un mod de viață independent”, au explicat surse de la PNUD.

Toate proiectele vor fi implementate pe parcursul unui an.

Acesta este primul apel de granturi pentru organizațiile pentru drepturile omului de pe ambele maluri ale Nistrului, inițiat de programul comun ONU, finanțat de Suedia. Următorul apel de granturi va fi lansat până la sfârșitul lui 2020.

Programul comun ONU „Consolidarea drepturilor omului pe ambele maluri ale Nistrului” contribuie la reducerea inegalităților pentru femei, bărbați și copii în regiunea transnistreană, prin asigurarea abilitării grupurilor vulnerabile de a-și exercita drepturile. Activitățile programului se desfășoară în perioada 2019-2022, contribuind astfel la promovarea angajamentului pentru reforme orientate pe drepturile omului pe ambele maluri ale Nistrului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1
Ninsoare ușoară
Umiditate:86 %
Vint:4,1 m/s
Tue
0
Wed
2
Thu
2
Fri
6
Sat
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău