Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtarea măștilor sanitare în locuințe, în anumite condiții

  • 02 Decembrie 2020 14:52
Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtarea măștilor sanitare în locuințe, în anumite condiții

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat miercuri purtarea măștilor sanitare în locuințe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiți vizitatori și când nu poate fi respectată distanțarea fizică, relatează dpa, potrivit Agerpres.

În plus, măștile ar trebui purtate în locuințe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măștilor în spațiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spațiile private.

De asemenea, agenția pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măștilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ și alți angajați care nu sunt implicați în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugați pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanență măști sanitare.

Pacienții ar trebui, de asemenea, să poarte măști în situațiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS își exprimase scepticismul cu privire la purtarea măștilor și nu a susținut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe țări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măștile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizația Mondială a Sănătății a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măștile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranță, făcându-i să uite de alte măsuri esențiale de prevenție.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău