Organizarea dezbaterii Zelenski-Poroșenko pe un stadion ar costa un milion de dolari

  • 06 Aprilie 2019 13:33
Organizarea dezbaterii Zelenski-Poroșenko pe un stadion ar costa un milion de dolari

Președintele postului public de televiziune din Ucraina, Zurab Alasania, susține că organizarea dezbaterii electorale a candidaților la prezidențiale, Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski, pe stadionul olimpic din Kiev ar putea costa un milion de dolari - scrie Glavred, citat de RADOR.

"Potrivit datelor preliminare, aproximativ un milion de dolari vor trebui cheltuiți pentru o astfel de dezbatere" - a menționat Alasania. Președintele televiziunii publice ucrainene a prezentat și un exemplu în acest sens, amintind că desfășurarea pe stadionul olimpic din Kiev a unui concert al Okean Elzi, cea mai populară trupă din Ucraina, a costat organizatorii 500.000 de dolari.

Alasania a explicat că dezbaterea electorală Poroșenko-Zelenski ar costa aproape dublu din cauza cheltuielilor suplimentare pentru asigurarea măsurilor de securitate la un asemenea eveniment.

Potrivit rezultatelor finale anunțate după numărarea tuturor buletinelor de vot exprimate de ucraineni la alegerile prezidențiale din 31 martie, actorul de comedie Volodimir Zelenski a obținut 30,24% din voturi (5.713.825 de alegători), iar președintele în exercițiu, Petro Poroșenko 15,95% (3.14.523 de voturi). Astfel, cei doi se vor confrunta în turul doi al alegerilor, programat pentru data de 21 aprilie. Pe 3 aprilie, actorul de comedie Volodimir Zelenski, liderul primului tur al alegerilor prezidențiale, i-a lansat o provocare adversarului său, Petro Poroșenko, invitându-l la o dezbatere pe stadionul olimpic din Kiev, în fața a 70.000 de spectatori. Poroșenko, la rândul său, a postat pe Facebook o înregistrare video, în care i-a răspuns contracandidatului că acceptă provocarea, însă i-a atras atenția că regulile dezbaterilor electorale sunt clar explicate în legea privind alegerile prezidențiale și i-a recomandat lui Zelenski să citească regulamentul. Totodată, Poroșenko a subliniat că "dezbaterea nu este un spectacol". "Dezbaterile pot avea loc sub egida televiziunii publice, transmise pe toate posturile, pentru zeci de milioane de oameni. Dar, dacă vreți stadion, stadion să fie!" - se arată în replica lui Poroșenko pentru Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău