Organizarea audierilor privind privatizarea Air Moldova, respinsă de majoritatea parlamentară

  • 04 Octombrie 2018 10:27
Organizarea audierilor privind privatizarea Air Moldova, respinsă de majoritatea parlamentară

Majoritatea parlamentară a respins astăzi solicitările opoziției de a fi organizate audieri parlamentare în privința vânzării companiei Air Moldova. Deputații PLDM, PSRM și PCRM, susținuți de liberali au cerut audierea reprezentanților Guvernului, inclusiv a premierului Pavel Filip.

Aceștia au invocat faptul că Air Moldova a fost vândută la un preț derizoriu, unei companii dubioase, controlată de doi cetățeni moldoveni, după ce ar fi fost adusă în mod intenționat la o stare financiară precară.

Amintim că Air Moldova a fost vândută la un preț de 1,2 miliarde de lei, dar în bugetul de stat vor ajunge doar 50 de milioane de lei, cu restul urmând să fie achitate datoriile. Potrivit deputatului socialist Vladimir Țurcan, aceste datorii ar fi fost formate față de compania Avia-Invest, care gestionează Aeroportul Chișinău și care ar aparține controversatului om de afaceri, condamnat de prima instanță pentru fraudele bancare din 2014, Ilan Șor.

Compania Civil Aviation Group SRL, care a cumpărat Air Moldova, este fondată de un grup de investitori între care cota cea mai mare este deținută de compania Blue Air. Însă Blue Air nu controlează compania, deoarece pachetul majoritar de acțiuni este deținut de două persoane fizice, cetățeni moldoveni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău