Ordinul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din partea Arhiepiscopului Chișinăului, pentru un parlamentar de la București

  • 29 Martie 2021 09:27
Ordinul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din partea Arhiepiscopului Chișinăului, pentru un parlamentar de la București

Senatorul AUR Claudiu Târziu, președinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, a primit ordinul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare din partea Înaltpreasfințitul Părinte Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, transmite InfoPrut.ro.

Aflat într-o vizită oficială la sediul Mitropoliei Basarabiei, Claudiu Târziu a adus la cunoștința înaltului ierarh că a venit să cunoască realitatea bisericească din teren, problematica și necesitățile reale ale comunităților locale ale Bisericii Ortodoxe Române din Republica Moldova, notează sursa citată.

De asemenea, salutăm faptul că Mitropolia Basarabiei și episcopiile ei componente pregătesc noi propuneri de canonizare a neomartirilor noștri din timpul comunismului. Recuperarea proprietăților Mitropoliei Basarabiei confiscate abuziv de către regimul comunist de ocupație este una dintre preocupările noastre. Patrimoniul inmobiliar și arhivistic al Bisericii Ortodoxe Române deținut de Guvernul Republicii Moldova este imens. El trebuie să-i fie restituit proprietarului de drept, adică Mitropoliei Basarabiei. Vorbim aici despre respectarea unui drept fundamental, în acord cu documentele internaționale și jurisprudența CEDO. Vom depune eforturi pentru aducerea acestei chestiuni pe agenda bilaterală a Bucureștiului și Chișinăului”, a declarat Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru Păduraru i-a mulțumit oficialului de la București pentru solidaritatea constantă și exemplară cu Mitropolia Basarabiei și Biserica Ortodoxă Română, oferindu-i senatorului Claudiu Târziu, în semn de înaltă apreciere și prețuire pentru promovarea și susținerea Bisericii, ordinul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău