Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București revine cu un concert extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău

  • 01 Martie 2023 10:38
Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” din București revine cu un concert extraordinar la Sala cu Orgă din Chișinău

Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova continuă promovarea culturii românești și în această primăvară. Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” revine în capitala Republicii Moldova, după 30 de ani, cu un concert extraordinar susținut la Sala cu Orgă, se arată într-un comunicat al DRRM.

Evenimentul ce va avea loc pe 5 martie, la ora 18:00, va găzdui instrumentiștii Orchestrei Simfonice a Filarmonicii ”George Enescu”, conduși de dirijorul de origine basarabeană Yuri Botnari, muzician cu o vastă carieră internațională.

Alături de el va evolua violoncelistul Andrei Ioniță, unul dintre cei mai apreciați artiști români din tânăra generație. În 2015 acesta a câștigat marele Concurs Internațional Ceaikovski. Posesor al unui talent ieșit din comun, Andrei Ioniță a atras admirația și aplauzele tuturor, pe cele mai prestigioase scene din întreaga lume.

Programul se deschide cu lucrarea „Jocuri românești” de Sabin Păutza, binecunoscutul compozitor româno-american, care în acest an a împlinit onorabila vârstă de 80 de ani. În continuarea spectacolului va urma Concertul nr. 1, în la minor, pentru pian și orchestră, op. 33, de Camille Saint-Saëns, o partitură de mare virtuozitate și expresivitate romantică. Reprezentația se va încheia cu una dintre cele mai spectaculoase și îndrăgite creații pentru orchestră,  Simfonia nr. 5, în mi minor, op. 64, de Piotr Ilici Ceaikovski.

Acest concert este realizat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, care continuă astfel să susțină și să promoveze cultura românească în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău