Orchestra Națională de Cameră participă la Festivalul ”George Enescu” din București

  • 23 August 2021 10:34
Orchestra Națională de Cameră participă la Festivalul ”George Enescu” din București

Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, alături de alte 32 de orchestre de top la nivel mondial, va participa la cea de-a XXV-a ediție a Festivalulului Internațional ”George Enescu”, desfășurat între 28 august și 26 septembrie la București și în mai multe orașe ale României.

Concertul Orchestrei Naționale de Cameră, sub bagheta prim-dirijorului Cristian Florea, având-o ca solistă pe talentata violonistă Maria Florea din Barcelona, se înscrie în seria ”Enescu și contemporanii” și va avea loc în data de 29 august, în Sala Auditorium, Muzeul Național de Artă din București. În program: Geroge Enescu, Intermezzi op. 12; Maurice Ravel, Pavană pentru o infantă defunctă; Edward Elgar, Serenada în mi minor pentru orchestră de coarde op. 20 și Juan Manén, Concerto da camera nr. 2. op. A-24, pentru vioară și orchestră de coarde, în primă audiție în România.

Orchestra Națională de Cameră înscrie în palmaresul său trei participări
în cadrul acestui prestigios eveniment muzical internațional: edițiile din 2011, 2015 și cea curentă.

Festivalul ”George Enescu” 2021 se desfășoară sub sloganul „O istorie din iubire”, fiind dedicat celor 140 de ani de la nașterea marelui compozitor român, aniversare marcată pe 19 august.

Înainte de a lua drumul spre București, concertul va fi prezentat și în fața publicului chișinăuean, pe 26 august, ora 18:30, la Sala cu Orgă. Acest eveniment este consacrat Zilei Independenței Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău