Orașul unde se vorbesc peste 140 de limbi

  • 13 August 2017 13:36
Orașul unde se vorbesc peste 140 de limbi

Cu o creștere a populației de 100.000 de noi rezidenți în fiecare an, cel mai mare oraș din Canada continuă să se mărească. Cu toate astea, boom-ul demografic nu a schimbat caracterul orașului Toronto, transmite Digi24.

Toronto, situat pe malul nordic al râului Ontario, este bine cunoscut pentru multiculturalism și diversitate. Mai mult de 140 de limbi se vorbesc aici. Orașul a făcut de asemenea, investiții substanțiale în transportul public și tehnologie, făcând orașul și mai atractiv pentru turiști sau viitorii rezidenți, relatează BBC.

Cu toate astea, poate lua timp să apreciem pe deplin tot ce ne oferă Toronto.„Orașul nu-și dezvăluie ușor secretele”, a scris un blogger de călătorii. „Iubesc Toronto pentru că trebuie să-l cunoști și după aia o să-ți placă”.

Printre aceste secrete sunt plajele aflate chiar în oraș. „Oamenii nu se gândesc la plaje pentru că nu suntem lângă ocean, însă avem lacuri minunate”, a declarat Bruce Poon Tip, un rezident al orașului Toronto de 27 de ani.

Orașul este de asemenea cunoscut pentru abundența parcurilor și a traseelor. Conform unui studiu efectuat recent, Toronto se află pe locul patru mondial pentru suprafața mare de spațiu verde.

În Toronto ai beneficiile unui oraș mare, deși traiul este asemănător orașelor mici”, adaugă Bruce Poon Tip.

toronto

FOTO: Shutterstock

În Toronto există multe cartiere culturale: Mica Indie (Little India), Mica Italie (Little Italy), Orășelul Portughez (Portugal Village), Orașul Grec(Greektown) și Orașul Chinezesc (Chinatown).

Diversitatea este mare în acest oraș, mai ales când vine vorba de mâncare. Poți găsi orice cultură îți imaginezi reprezentată într-un fel în acest oraș”, spune Matt Chong , deținător de restaurant în Toronto.

Kensington Market este unul dintre cele mai multiculturale și eclectice locuri din Toronto.Aici se găsesc „nenumărate magazine, cafenele, restaurante și baruri”, spune Chong. Cartierul a fost numit unul dintre cele mai „cool” din lume de revista Vogue, datorită hotelurilor artistice, modei independente și muzeului de artă contemporană.

toronto parc

FOTO: Shutterstock

Printre obiectivele cele mai importate în Toronto se numără: Turnul Național Canadian (CN Tower), Lacul Ontario, Muzeul Royal Ontario, Cetatea Loma, Acvariul din Toronto (Ripley`s Aquarium), parcul de distracții „Canada`s Wonderland”, parcul „High Park” și Galeria de artă din Ontario.

De asemenea, cascada Niagara se află la 128 de kilometri de Toronto. 

În ceea ce privește finanțele, Toronto este considerat de rezidenți ca fiind unul scump de față de restul orașelor din Canada, cu toate astea este mult mai accesibil decât alte mari orașe ale lumii.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Tue
10
Wed
9
Thu
9
Fri
12
Sat
16

Curs oficial BNM 20 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7697 0.0003
USD 17.6283 -0.0238
RON 4.1967 -0.0002
UAH 0.6610 -0.0001
RUB 0.2427 -0.0008
Arhivă Radio Chișinău