Orașul Ștefan Vodă a fost desemnat „Capitala Tineretului 2022”

  • 15 Noiembrie 2021 15:14
Orașul Ștefan Vodă a fost desemnat „Capitala Tineretului 2022”

Orașul Ștefan Vodă a fost desemnat învingătorul concursului național „Capitala Tineretului 2022”. Localitatea câștigătoare a fost stabilită în baza deciziei Comisiei de evaluare instituită de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES.

În cadrul Programului "Ștefan Vodă - Capitala Tineretului 2022” urmează să fie organizate o serie de activități de tineret ale autorităților administrației publice centrale și locale, organizațiilor necomerciale, partenerilor de dezvoltare și societății civile, notează sursa citată.

Pentru derularea programului, Ministerul Educației și Cercetării va acorda un suport financiar în valoare de cca un milion de lei, iar autoritățile locale vor contribui cu peste 400 mii de lei.

„În cadrul concursului, aplicantul orașul Ștefan Vodă a propus circa 51 de activități de tineret printre care organizarea Hackathonului „Antreprenoriatul social – Be Change”; a concursului de Granturi pentru susținerea inițiativelor de antreprenoriat ale tinerilor; Forumul național „Tinerii schimbă Moldova”; Iarmarocul profesiilor; evenimente TEDx Talks etc. La fel, vor fi organizate o serie de activități tematice îndreptate spre consolidarea spiritului civic al tinerilor; promovarea unui mod sănătos de viață; crearea oportunităților de petrecere a timpului liber; dezvoltarea culturală, educațională și antreprenorială”, indică MEC.

Ministerul Educației și Cercetării încurajează tinerii și organizațiile de tineret, care au propuneri de activități relevante ce pot fi desfășurate în cadrul Programului  "Ștefan Vodă - Capitala Tineretului 2022”, să completeze formularul din acest link: https://bit.ly/capitalatineretlui2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău