Orașul New York va interzice comercializarea pateului de ficat. Amenda va fie de până la 2000 de dolari

  • 31 Octombrie 2019 15:20
Orașul New York va interzice comercializarea pateului de ficat. Amenda va fie de până la 2000 de dolari

Consiliul Local al orașului New York a aprobat miercuri un proiect de lege care interzice comercializarea pateului de ficat începând din 2022, o decizie care ar trebui să priveze industria, în special pe cea locală, de o piață semnificativă. Rezultatul votului nu a fost pus la îndoială, deoarece majoritatea aleșilor consiliului și-au arătat sprijinul pentru acest tex, prezentat la începutul acestui an de mai mulți consilieri municipali.

Începând cu sfârșitul lunii octombrie 2022, la trei ani de la adoptarea legii, va fi interzis ca orice unitate care vinde mâncare să comercializeze, să servească sau chiar să dețină pateu de ficat. Delincvenții vor fi amendați cu sume cuprinse între 500 și 2.000 USD, care pot fi reînnoite la fiecare 24 de ore.

Astfel, New York se va alătura statului California, unde comercializarea pateului de ficat a fost interzisă din ianuarie, deși lupta legală continuă în jurul acestei decizii.

Textul adoptat miercuri precizează că interdicția se referă la produsele provenite de la animalele hrănite cu forța, practică denunțată de aleși, precum și de mai multe asociații de protecție a animalelor. Zeci de susținători ai organizației locale „Voters for Animal Rights” („Alegători pentru drepturile animalelor”), care au jucat un rol major în acest dosar, s-au întâlnit miercuri în fața primăriei, înainte de începerea consiliului.
Există acum o ofertă de foie gras obținută fără hrănirea forțată a animalelor, dar volumele sale sunt nesemnificative la scară industrială. O companie franceză, Aviwell, lucrează, de asemenea, la un proces alternativ care ar putea fi folosit de industrie.

Pe lângă amatori, comercianți cu amănuntul și patroni de restaurante, primii afectați de măsură va fi cei doi mari producători aflați în nordul New York-ului, Hudson Valley Foie Gras și La Belle Farms. Opozanților care insistă asupra faptului că animalele sunt hrănite forțat, Hudson Valley Foie Gras le-a răspuns: cantitatea de cereale administrată rațelor nu o depășește pe cea pe care acestea ar putea să o mănânce singure. Pateul de ficat provenit de la aceste două ferme alimentează o mare parte a pieței din New York, dar măsura ar avea un impact și asupra producătorilor francezi. De asemenea, compania subliniază că pipota de rață are în mod natural o funcție de depozitare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1 m/s
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
10
Sun
10

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău