Orașul Los Angeles, amenințat de un incendiu de proporții

  • 21 Aprilie 2015 08:43
Orașul Los Angeles, amenințat de un incendiu de proporții

Un incendiu de vegetație avansează rapid către orașul Los Angeles, din statul american California, locuitorii din aproximativ 200 de case amenințate de flăcări primind ordin de evacuare, transmite AFP duminică.

Focul s-a declanșat sâmbătă, după ora locală 18.00 (01.00 GMT), și a cuprins o suprafață de 125 de hectare de la sud-est de marele oraș, potrivit serviciului de pompieri din Riverside. Autoritățile au cerut cetățenilor din zona aflată în pericol să-și părăsească locuințele, iar Crucea roșie din SUA acționează pentru deschiderea unor centre de primire a sinistraților. 

Doar 15% din incendiul, a cărui origine este necunoscută încă, a fost stins de pompieri, au anunțat autoritățile duminică dimineața, menționând că nu s-a înregistrat nicun rănit. 

California - cel mai bogat și cel mai populat stat american - se confruntă cu o secetă extrem de gravă pentru al patrulea an consecutiv. Din această cauză, pentru prima dată în istoria sa au fost anunțate, la începutul lunii aprilie, restricții obligatorii la consumul de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
15
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău