Orașul în care dacă vrei să locuiești trebuie să faci o intervenție chirurgicală

  • 05 Septembrie 2018 18:28
Orașul în care dacă vrei să locuiești trebuie să faci o intervenție chirurgicală

Într-o localitate din îndepărtata Antarctica, cei care vor să devină rezidenți sunt obligați să se supună unei intervenții chirurgicale. Mai exact, cei care își doresc să se mute aici trebuie să își scoată apendicele, relatează BBC News.

Villa Las Estrellas este una dintre puținele așezări ale Antarcticii. Aici, scoaterea apendicelui, sau apendictomia, este o măsură de precauție necesară pentru cei aproximativ 100 de locuitori, fiindcă cel mai apropiat spital se află la 1.000 de kilometri distanță, iar în zonă se află puțini doctori, nenumărându-se printre ei și chirurgi specializați.

Chiar dacă majoritatea locuitorilor e compusă din oameni de știință și membri ai marinei și aviației militare chiliene, cei care rămân aici pentru o perioadă mai îndelungată de timp se mută, de obicei, împreună cu familiile lor. De aceea, localitatea din Antarctica seamănă cu oricare alta, dacă nu punem la socoteală temperaturile greu de îndurat. Aici se află o bancă, o mică școală, un oficiu poștal și alte instituții elementare.

Condițiile meteo sunt extreme: temperatura medie anuală este de 2,3 grade Celsius; iar din acest motiv sarcinile sunt descurajate, pentru că ar fi prea riscante. Deplasările se fac cu ajutorul vehiculelor cu șenile, cu autoturisme 4X4 sau cu bărci.

„Iarna aceasta nu am putut ieși din casă săptămâni întregi. Temperatura afară era de -47 grade Celsius”, povestește Sergio Alvarado, unul dintre rezidenți.

Jurnaliștii BBC care au vizitat baza din Antarctica scriu că „Villa Las Estrellas este cel mai apropiat lucru de viața pe o altă planetă”.

Sursa: digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,14
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,36 m/s
Tue
12
Wed
14
Thu
17
Fri
16
Sat
15
Arhivă Radio Chișinău