Orașul Cimișlia va găzdui un Forum trilateral de afaceri Italia-România-Republica Moldova

  • 17 Noiembrie 2021 10:45
Orașul Cimișlia va găzdui un Forum trilateral de afaceri Italia-România-Republica Moldova

Orașul Cimișlia va fi gazda Forumului trilateral de afaceri Italia – România – Republica Moldova, care se va desfășura la finele lunii noiembrie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul este organizat de Primăria orașului Cimișlia în parteneriat cu Consiliul raional și Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, scrie sursa citată.

Potrivit Tatianei Aramă, vicepreședinte al raionului Cimișlia, domeniile de interes pentru acest forum sunt: tehnologii informaționale; energii regenerabile pentru consumatori casnici și industriali; agricultură; construcție; managementul deșeurilor; servicii pentru spitale; economie și producere etc.

Organizatorii susțin că în urma forumului vor fi stabilite parteneriate de afaceri, lansate noi proiecte comune care vor impulsiona dezvoltarea economică a raionului Cimișlia.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 29 de raioane, municipiul Bălți, UTA Gagauz-Yeri din Republica Moldova și patru județe din România (Iași, Neamț, Prahova și Bistrița-Năsăud). Aceasta a fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Misiunea Euroregiunii Siret-Prut-Nistru se înscrie în Obiectivul de Convergență al Uniunii Europene, iar activitățile și proiectele Asociației acoperă domenii variate de interes - economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale, educație, societate informațională și cultură, în concordanță cu strategiile de dezvoltare ale administrațiilor locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău