Orașul Cimișlia a găzduit a VIII-a ediție a Festivalului Național al Strugurelui

  • 04 Septembrie 2023 14:10
Orașul Cimișlia a găzduit a VIII-a ediție a Festivalului Național al Strugurelui

Festivalul Național al Strugurelui, ediția a VIII-a, a avut loc ieri la Cimișlia, transmite MOLDPRES.

Festivalul a reunit producători de struguri, exportatori, savanți din domeniu, producători de ambalaje și material săditor viticol.

În cadrul evenimentului vizitatorii au avut parte de un program de muzică, expoziții, vânzări și degustări de struguri crescuți pe podgoriile din țară.

Agenda a inclus concursuri tematice cu genericul „Cel mai delicios strugure”, „Strugurele Gigant”, „Cea mai bună prezentare a producătorilor”, „Cea mai bună prezentare a meșterilor populari” etc.

Ediția din acest an a fost susținută de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională  (USAID), prin intermediul Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală. „Acest festival oferă sprijin industriei vitivinicole pentru a spori competitivitatea producătorilor și exportatorilor din Moldova și contribuie la crearea locurilor de muncă în zonele rurale”, estimează USAID.

În Republica Moldova, în diferite localități, sunt organizate mai multe festivaluri cu tentă agrogastronomică, dedicate mărului, prunei, copăceilor, căpșunelor, cartofului, plăcintelor, piersicilor, pâinii etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău