Orașul antic din sudul Italiei care oferă locuințe gratis pentru a revitaliza comunitatea

  • 05 Noiembrie 2019 11:50
Orașul antic din sudul Italiei care oferă locuințe gratis pentru a revitaliza comunitatea

În ultimii anii, mai multe orășele din Italia au început proiecte de revitalizare a comunităților lor – multe dintre ele oferă resurse financiare celor interesați să se mute, altele oferă locuințe sau oportunități pentru a deschide afaceri. Orașul sicilian Cammarata este unul dintre acestea – autoritățile locale din oraș oferă case gratuit celor care vor să se mute acolo, relatează CNN.

Zungoli, în apropiere de Napoli sau Sambuca în Sicilia sunt cele mai recente destinații din Italia pentru cei care vor să se mute permanent în Italia. În aceste orășele, autoritățile promovează campanii de revitalizare a comunităților prin vânzarea caselor la prețuri simbolice. Proprietățile aflata într-o stare proastă sunt vândute chiar și la prețul de un dolar.

Autoritățile din Cammarata au mers chiar ceva mai departe și oferă locuințe în oraș gratuit celor interesați să vină să trăiască acolo. Determinat să-și salveze orășelul de depopulare, primarul Vincenzo Giambrone și-a petrecut ultimii 3 ani convingându-i pe proprietarii de locuințe care au abandonat orașul să le ofere unor nou-veniți.

Casele, unele vechi de sute de ani, au rămas abandonate, iar lipsa de interes a proprietarilor în a le renova face ca orașul să arate abandonat. Conform primarului, în oraș sunt în jur de 12 clădiri de piatră care așteaptă să fie ocupate. Cu peste 100 de locuințe abandonate, toate situate în cea mai veche parte a orășelului, Giambrone are mari speranțe că planul său va reuși.

Desigur, există și condiții pentru cei care vor să se mute pe gratis în Cammarata. Cei interesați se angajează să renoveze proprietatea pe care o vor deține în trei ani și să achite un depozit de 5000 de euro care va fi returnat odată ce locuința a fost renovată.

Înainte de asta, vor trebuie să prezinte un plan de renovare. Cuplurile tinere care plănuiesc să aibă copii vor avea prioritatea în obținerea unei locuințe, iar cei care vor avea copii după mutarea în Cammarata vor primi chiar un bonus de 1000 de euro. Noii locatari pot, de asemenea, să primească dreptul de a transforma o parte din clădirile pe care le vor ocupa în afaceri – hoteluri, restaurante sau magazine.

Planul primarului este să transforme orașul într-un „loc care să fie din nou plin de viață, vibrant”. Situat la o altitudine de 1000 de metri, în zona de sud-est a Siciliei, orașul a fost fondat de greci bizantini înainte de anul 1000.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău