Orășelul European-2016 va fi inaugurat pe 14 mai în Chișinău

  • 10 Mai 2016 11:23

În contextul sărbătorii Zilei Europei, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova organizează în centrul capitalei Orășelul European – 2016.

Acesta va fi inaugurat sâmbătă, 14 mai, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.Vizitatorii Orășelului vor avea posibilitatea să asiste la concerte, spectacole muzicale, dar și să participe la diverse activități și prezentări ale statelor europene, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria capitalei, Orășelul European-2016 va fi inaugurat în Scuarul Europei din Grădina Publică, la ora 13.00. Vizitatorii vor avea posibilitatea să se informeze cu privire la proiectele de asistență ale UE și să participe la un târg gastronomic oferit de statele membre UE.

În debutul evenimentului conducerea de vârf a țării – președintele Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-ministrul Pavel Filip, vor ține discursuri oficiale. La fel, vor avea alocuțiuni și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, și șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola. Ambasadorul va susține și un briefing de presă, începând cu ora 13.20.

Programul va continua cu un spectacol muzical, organizat de către statele membre ale UE, care va dura până la ora 15.00 și se va desfășura pe scena de lângă havuzul vechi din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Vizitatorii vor avea posibilitatea să facă un tur al Orășelului, dar și să asiste la spectacolele muzicale oferite de Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice.

Evenimentul va culmina cu un concert susținut de către Dj Syster. Ulterior în scenă vor evolua mai multe vedete autohtone. Totodată, va fi asigurată transmisiunea în direct a concursului de muzică Eurovision Song Contest.

Ziua Europei este celebrată în Republica Moldova începând cu anul 2006.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău