Orășelul european de la Nistru: Peste 1.500 de oameni au vizitat Caravana Europeană organizată la Сetatea Soroca

  • 24 Mai 2022 10:25
Orășelul european de la Nistru: Peste 1.500 de oameni au vizitat Caravana Europeană organizată la Сetatea Soroca

Duminică, 22 mai, Caravana Europeană a ajuns la Сetatea Soroca.  Târgul de produse autohtone, activitățile pentru copii și concertul susținut de Vali Boghean Band, au fost doar câteva dintre ingredientele unei sărbători, organizate de Banca Europeană de Investiții (BEI), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Organizatorii au reușit să îmbine obiectivul de promovare a agriculturii performante, cât și a valorilor europene care pun în centru demnitatea și libertatea umană, democrația și egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii. Un argument în plus au fost produsele expuse la târg de beneficiarii proiectului “Livada Moldovei”, care și-au dezvoltat afacerile datorită suportului BEI și a Uniunii Europene. La Caravana Europeană au fost producători de fructe uscate, mere, produse din cătină, miere de albine, vin, levănțică, miez de nucă și alte produse de calitate.

Prezent la eveniment, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu a declarat că proiectele europene înseamnă dezvoltare pentru agricultura autohtonă. “Acele peste 348 de afaceri finanțate prin intermediul “Livada Moldovei”, aduc un aport semnificativ sectorului. Investițiile și experiența europeană înseamnă și oportunități mai mari de exporturi în Uniunea Europeană”, a precizat ministrul Agriculturii.

Alberto Carlei, Șeful Reprezentanței BEI în Republica Moldova a spus că a fost un eveniment nu doar pentru agricultori, ci pentru toți adepții valorilor europene. „Dar, dincolo de finanțarea infrastructurii strategice din întreaga țară, BEI, Banca Uniunii Europene, sprijină mult și sectorul agricol din Moldova, care este inima și mândria țării”, a declarat Alberto Carlei.

Evenimentul s-a încheiat cu un concert live susținut de Vali Boghean Band și un show de lumini pe zidul cetății Soroca.

Caravana Europeană a pornit de la Ungheni pe 15 mai și, după popasul de la Soroca, pe 5 iunie ajunge la Ștefan Vodă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău