Orașe japoneze înfrățite cu localități din Rusia își suspendă colaborarea și anulează toate întâlnirile

  • 20 Martie 2022 15:17
Orașe japoneze înfrățite cu localități din Rusia își suspendă colaborarea și anulează toate întâlnirile

Mai multe orașe japoneze și-au suspendat activitățile de schimb cultural și economic cu localitățile rusești înfrățite, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, relatează duminică EFE.

Autoritățile din Hiroshima, care preconizau să sărbătorească 50 de ani de relații cu municipiul Volgograd, din sudul Rusiei, au anunțăat că au anulat evenimentul, scrie digi24.ro.

„Invazia desfășurată de Rusia și mesajele că această țară ar putea face uz de arme nucleare calcă în picioare sentimentele cetățenilor din Hiroshima, care a suferit un atac nuclear”, a declarat duminică agenției Kyodo un oficial al acestui oraș.

Hiroshima a anunțat la 9 martie că anulează vizita unei delegații, în frunte cu primarul urbei nipone, Kazumi Matsui, în orașul Volgograd, ce urma să aibă loc în septembrie cu prilejul acestei aniversări.

La rândul său, guvernatoarea capitalei Tokyo, Yuriko Koike, a anunțat la 11 martie că acest oraș înfrățit cu Moscova își suspendă imediat toate activitățile intra-culturale.

Osaka, al treilea cel mai mare oraș al arhipelagului nipon, a trimis o scrisoare pe aceeași temă orașului rus cu care este înfrățit, Sankt Petersburg.

„Invazia de către forțele armate (ruse) este complet inacceptabilă. Cerem retragerea tuturor trupelor cât mai repede posibil pentru a pune capăt acestei situații”, subliniază în această scrisoare edila orașului Osaka, Ichiro Matsui.

La rândul său, orașul Maizuru din vestul Japoniei, înfrățit cu localitatea rusă Nakhodka, a comunicat că suspendă toate schimburile, în fața a ceea ce a considerat drept „o agresiune inacceptabilă”.

O altă localitate niponă, Niigata, înfrățită cu Vladivostok, a anulat vizita unei delegații în Rusia, mai scrie EFE, citată de Agerpres.

În total, 43 de orașe din Japonia sunt înfrățite cu localități ruse, însă deocamdată niciuna dintre ele nu a anunțat că rupe relațiile în mod definitiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău