Orașe din Austria, Norvegia și Estonia încep anul cu statutul de Capitală Europeană a Culturii

  • 02 Ianuarie 09:41
Orașe din Austria, Norvegia și Estonia încep anul cu statutul de Capitală Europeană a Culturii

Orașele Bodo din Norvegia, Tartru din Estonia și Bad Ischl din Austria au preluat, începând de luni, statutul de Capitală Europeană a Culturii, relatează Rador.

Cele trei orașe au planuri mari pentru 2024, an în care dețin în comun acest titlu cultural.

Bad Ischl, cunoscut drept un oraș balnear romantic unde împăratul Franz Joseph și împărăteasa Sisi obișnuiau să își petreacă verile, alături de alte 22 de municipalități din regiunea mai extinsă Salzkammergut, dorește să prezinte și partea întunecată a magnificului peisaj alpin în cadrul a peste 300 de proiecte.

Tartu a fost considerat dintotdeauna sufletul micului stat baltic din nord-estul Europei și își propune să devină mai vizibil în afara Estoniei, având în plan peste o mie de evenimente.

Bodo, prima Capitală Europeană a Culturii situată la nord de cercul polar arctic, nu doar că își dorește să prezinte natura arctică uluitoare, ci are în vedere și un festival cultural sustenabil. O atenție specială va fi acordată culturii sami, populația indigenă din regiune.

Se preconizează că deschiderea oficială a anului Capitalei Europene a Culturii va avea loc la 20 ianuarie la Bad Ischl, la 26 ianuarie la Tartu și la 3 februarie la Bodo.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău