Oraș italian numit Capitală Europeană a Culturii în 2019

  • 14 Ianuarie 2019 12:43
Oraș italian numit Capitală Europeană a Culturii în 2019

La 19 ianuarie 2019 începe in mod oficial Anul in care Matera deține titlul de Capitala Europeana a Culturii, cu inaugurarea Carierei soarelui, scena oficiala a evenimentelor din acest an.

"Un viitor deschis" sub aceasta deviza a fost organizat programul propus de Matera in anul in care detine titlul de capitala europeana, program derulat pe parcursul a 48 de saptamani care se va concentra în special pe incluziunea socială și culturală și pe inovarea prin colaborare.

2000 de muzicieni din cele 130 de localitati ale regiunii Basilicata și din alte orase care au detinut titlul de capitale europene ale culturii in trecut se vor reuni la ceremonia de deschidere din 19 ianuarie, la care va participa presedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella, premierul Giuseppe Conte si Comisarul european pentru educatiei si cultura Tibor Navracsics.

Printre cele mai importante evenimente se numără "Ars Excavandi", o perspectivă contemporană asupra istoriei și culturii arhitecturii subterane, "Recitind Renașterea", o călătorie prin trecutul artistic al regiunilor Basilicata și Apulia, și "Poezia numerelor prime", o expoziție care are ca temă rolul esențial al matematicii în munca artiștilor de-a lungul istoriei.
Matera va găzdui, zilele urmatoare, și prima reprezentație în aer liber a operei Cavaleria Rusticană în cooperare cu Teatro San Carlo din Napoli, precum și 27 de proiecte realizate si cu parteneri din Europa.

Pentru a vizita anumite muzee din orasul stancilor va fi necesar un pasaport pentru Matera 2019, care costa 19 euro si care permite accesul gratuit si la alte evenimente organizate pe parcursul anului.

sursa: rra

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău