ORARUL și ruta troleibuzelor fără fir din Capitală

  • 27 Iunie 2017 10:01
ORARUL și ruta troleibuzelor fără fir din Capitală

Cinci troleibuze fără fir au început să circule de marți, 27 iunie, în Chișinău. Troleibuzele cu propulsie autonomă au pornit din fața Primăriei Capitalei, se vor deplasa pe traseul Aeroportul Internațional Chișinău – Piața Marii Adunări Naționale, iar prețul unei călătorii va fi de doi lei.   Ruta de electrobuz, care are numărul 30, are șapte stații.

Prima călătorie cu noua rută de troleibuz a fost gratuită. Potrivit autorităților municipale, astfel de troleibuze sunt mult mai confortabile și ecologice. Prețul unui electrobuz este de circa 200 de mii de euro. Iar municipalitatea își propune să mai asambleze în acest an alte cinci astfel de unități de transport. 

„La început puțini credeau că un troleibuz fără fir poate să circule pe o distanță mai mare de 50 de km. Astăzi avem cinci astfel de troleibuze și în continuare vom asambla și alte troleibuze în acest mod”, a constatat viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu.

Troleibuzele de pe ruta cu numărul  30 vor circula începând cu ora 6:00 dimineața, iar ultimul troleibuz va porni din aeroport la ora 23:20.

De asemenea, începând de astăzi, va fi sistată ruta de autobuz A expres și va fi redeschisă ruta de autobuz nr. 20, care va circula din orașul Vatra până pe strada 31 august.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău