Ora de vârf | Vlad Țurcanu: România este un stat echilibrat. Politicile sale nu depind de un lider sau de un partid

  • 12 Decembrie 2016 19:08
0%
00:00:00
00:00:00

După alegerile parlamentare din 11 decembrie, România nu-și va schimba politica externă în raport cu Republica Moldova. De această părere este analistul politic Vlad Țurcanu.

La emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, el a declarat că  România este un stat echilibrat și politicile sale nu depind de un lider sau de un partid. 

„Nu văd cum s-ar putea schimba politica externă și în raport cu Republica Moldova în România, mai ales că președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri, la scurtă vreme, după închiderea urnelor de vot, că România își păstrează elementele de bază în politica externă, ceea ce este firesc”, a spus Vlad Țurcanu. 

De asemenea, analistul politic a mai menționat că pentru Republica Moldova este important să fie intensificate relațiile pentru dezvoltarea cooperării româno-moldave. 

„Pentru noi este important să fie intensificate relațiile pentru dezvoltarea cooperării româno-moldave și toate proiectele care stau în așteptare și care trebuie finanțate și sprijinite de România, inclusiv cele energetice, stau primele pe listă pe această foaie de parcurs, în relațiile dintre Republica Moldova și România”, a opinat analistul politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău