Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Refuzul Procuraturii de a iniția un dosar penal pentru uzurparea puterii în stat i-ar putea grăbi sfârșitul, trezindu-i pe liderii coaliției

  • 25 Iulie 2019 16:10
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - 25 iulie 2019.

Refuzul Procuraturii de a iniția un dosar penal pentru uzurparea puterii în stat i-ar putea grăbi sfârșitul, trezindu-i pe liderii coaliției, consideră analistul politic Vlad Țurcanu.

El observă, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău, că funcționarii nu sunt familiari cu metodele democratice și pleacă din funcții doar sub presiune:

Insert Vlad Țurcanu

Această situație pe care o prezintă PG, de această dată cu procurorul interimar Igor Popa pe post de vioară întâi, poate servi drept temei pentru reîntoarcerea la Declarația cu privire la capturarea statului. Replicile sistemului ar putea avea darul să-i trezească la realitate pe liderii coaliției care s-au încrezut prea mult în forța lor politică, o forță boantă, care nu are ascuțișul necesar pentru străpungerea sistemului. Pentru că acești judecători și procurori care iau decizii ciudate și sfidătoare nu se lasă impresionați de avertismentele care li se transmit. Se vede că aceștia nu vor putea fi săltați din funcțiile în care se află decât prin metode energice și asta pentru că procurorii respectivi, funcționarii noștri nu sunt familiari cu metodele democratice. Ei sunt dispuși să cedeze sub presiune, dacă sunt amenințați, dacă li se fac dosare, dacă sunt arestați, așa cum proceda PD.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău