Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: PSRM și Blocul ACUM se vor întări la alegerile locale din toamnă, beneficiind de afluxul simpatizanților din alte partide

  • 31 Iulie 2019 18:37
0%
00:00:00
00:00:00

Ora de Vârf - 31 iulie 2019.

PSRM și Blocul ACUM, cele două componente ale coaliției de guvernare, se vor întări, la alegerilor locale din toamnă, beneficiind de afluxul simpatizanților din alte partide care vor intra în disoluție, susține analistul Vlad Țurcanu.

El a declarat în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău că acest lucru va depinde de modul în care socialiștii și Blocul ACUM, până nu demult adversari politici, vor reuși să motiveze electoratul dacă miza dispare:

E o posibilitate foarte bună pentru actuala coaliție să se întărească, deși trebuie să vedem în ce măsură PSRM și Blcul ACUM reușesc să motiveze electoratul să iasă la vot dacă miza dispare. Socialiștii nu mai pot flutura cu slogane pro-rusești și anti-românești și nici Blocul ACUM nu va mai putea să agite lozinci împotriva Partidului Democrat care acum nu mai contează foarte mult și nici împotriva lui Igor Dodon”.

Vlad Țurcanu s-a referit la scorul foarte bun al PAS-ului și cel destul de mic al Platformei DA în sondajul realizat de Compania iDATA. În opinia sa, explicațiile acestor rezultate ar fi legate de vizibilitatea Maiei Sandu în funcția de prim ministru, dar Andrei Năstase ar putea compensa prin măsurile energice care-i sunt specifice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău