Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Marșul a fost numit pașnic, pentru a sublinia nedorința de a trece la acțiuni care ne-ar compromite în ochii noștri și ai comunității internaționale

  • 13 Iunie 2019 16:10
0%
00:00:00
00:00:00

Comentatorul politic, Vlad Țurcanu, consideră că majoritatea parlamentară, formată din PSRM și blocul ACUM, nu ar fi vrut să recurgă la manifestații publice, inclusiv pentru a evita confruntări.

El a declarat în cadrul emisiunii „Ora de Vârf” de la Radio Chișinău PSRM și ACUM simt nevoie de a-și revendica dreptul la guvernare motiv pentru care au decis totuși să organizeze un marș în Capitală:

„De aceea și blocul ACUM și PSRM au numit acest marș ca fiind pașnic, pentru a sublinia nedorința noii administrații de a se trece la anumite acțiuni care ne-ar compromite cu totul în ochii noștri și ai comunității internaționale. De asemenea, cred că ei au fost ezitanți de a trece la o asemenea manifestare, pentru că nu știu câți oameni vor răspunde la acest apel, este vară și oamenii intră în concedii.

Rămânerea pe poziții a PDM nu lasă nu loc pentru o altfel de poziție din partea blocului ACUM și a PSRM. Numai așa blocul ACUM poate să încerce să-și revendice dreptul de a guverna. Poate că ar mai fi un motiv pentru care s-a trecut la asemenea măsură: poate că se urmăresc anumite semne de ezitare din partea unor entități străine și blocul ACUM și PSRM doresc probabil să arate că vor rămâne pe poziții. S-ar putea să existe semnale transmise noii administrații de a negocia cu PD, însă noua administrație nu dorește să negocieze cu PD, ci dorește ca să-și retragă oamenii din cadrul instituțiilor”.

Vlad Țurcanu mai spune că Partidul Democrat încearcă să obțină un răgaz, „pentru a inventa tot felul de lucruri care i-ar putea ajuta să rămână pe poziții”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău