Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Lucrul care i se poate imputa, în primul rând, acestei guvernări este că a pierdut din elanul de la bun început

  • 15 Iulie 2019 17:00
0%
00:00:00
00:00:00

La o lună după ce Partidul Democrat s-a retras oficial de la putere și a trecut în opoziție în societate atmosfera s-a schimbat în mod clar. De asemenea, s-a atenuat acel sentiment existent de irealitate din cauza diferenței dintre ce li se spunea cetățenilor că se întâmplă și ce știau ei că se întâmplă în realitate. Opinia a fost exprimată de analistul politic Vlad Țurcanu la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

Totodată, potrivit expertului, așteptările de la noul Guvern sunt foarte mari, iar unul dintre lucrurile care i se pot imputa noii puteri ține de faptul că și-a pierdut din elanul inițial.

„Așteptările de la acest Guvern sunt foarte mari. Deși actuala guvernare poate realiza lucruri, ar trebui să avem măsură și să înțelegem că acești guvernanți nu sunt magicieni, iar unii dintre politicienii care fac parte din această coaliție nici măcar îngeri nu sunt, nu au o moralitate foarte ridicată. E important însă ca acești politicieni să pună fundamentul unor structuri și unor procese care să ne consolideze din acest punct de vedere.

Lucrul care i se poate imputa, în primul rând, acestei guvernări este că a pierdut din elanul de la bun început, în momentul în care nu a cutezat să abordeze mai energic instituțiile pe care le-a catalogat ca fiind capturate, preferând după aceea să recurgă la proceduri rigide și îndelungate, prevăzute de legislație. Dacă ne vom juca de-a democrația cu niște structuri ostile unui mod democratic de guvernare, atunci este evident că avem puține șanse să reușim”, a declarat Vlad Țurcanu.

Analistul politic amintește că actuala guvernare are și misiunea de a furniza populației, niște servicii și niște plăți, pe care cetățenii le așteaptă, pentru a asigura stabilitate.

Într-o altă ordine de idei, Vlad Țurcanu consideră că actualele partide de guvernare au nevoie de mai multă deschidere și încredere către entitățile care au o altă coloratură politică sau sunt în general apolitice.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
27
Câțiva nori
Umiditate:39 %
Vint:5,7 m/s
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Fri
25
Sat
25

Curs oficial BNM 04 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5480 -0.2592
USD 16.6713 -0.0458
RON 4.0431 -0.0569
UAH 0.5999 -0.0059
RUB 0.2261 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău