Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: Ilan Șor a beneficiat de o clemență ieșită din comun din partea justiției

  • 26 Decembrie 2017 20:28
0%
00:00:00
00:00:00

Anul 2017 a fost un an pierdut din punctul de vedere al investigării fraudei de proporții din sistemul bancar moldovenesc, este de părere analistul politic, Vlad Țurcanu.

El a subliniat, în cadrul emisiunii ”Ora de Vârf” de la Radio Chișinău, că, în ciuda unor clarificări pe care le-a prezentat raportul Kroll, sistemul nostru de drept a părut paralizat în fața acestei provocări.

Totodată, Ilan Șor, care apare ca principal executor și beneficiar al acestui furt, a beneficiat de o clemență ieșită din comun din partea justiției, fiind lăsat în libertate, dosarul său fiind ținut luni întregi în prima instanță, din motive ridicole, în loc să fie transmis rapid la Curtea de Apel, a opinat Vlad Țurcanu.

„Principalul figurant, Ilan Șor, a fost inițial eliberat și a putut să se manifeste ca primar al Orheiului și să desfășoare activități politice, și să se deplaseze la Strasbourg sau la Bruxelles. În plus, dosarul lui Ilan Șor din prima instanță a rămas acolo de mai multe luni dintr-un motiv comic și anume că la instanța de fond nu există suficienți traducători care să traducă materialele respective și să le trimită la Curtea de Apel.”

Pentru investigarea eficientă a acestei fraude bancare ar fi necesare o serie de condiții, între care se numără reformarea justiției și schimbarea guvernării, care nu pare decisă să verse lumină asupra acestui caz, dar și determinarea Occidentului de pune presiune pe autoritățile moldovene, prin instrumente care-i stau la dispoziție, a subliniat analistul Vlad Țurcanu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău