Ora de vârf | Vlad Țurcanu: este important ca reglementarea conflictului transnistrean să fie coordonată între Chișinău și Kiev

  • 31 Ianuarie 2017 21:10
0%
00:00:00
00:00:00

Este important că Ucraina manifestă inițiativă în rezolvarea conflictului transnistrean, a comentat fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu anunțul Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatișin că autoritățile de la Kiev elaborează un plan de soluționare a conflictului transnistrean.

Vlad Țurcanu a amintit, în cadrul emisiunii Ora de Vârf de la Radio Chișinău, de un alt plan ucrainean, denumit Planul Iușcenko, din 2005, alcătuit de actualul președinte ucrainean, Petro Porosenko, pe atunci șef al Consiliului Suprem de Securitate și Apărare. Planul cuprindea, între altele, transformarea contingentului de miliari din zonă, prin includerea unei forțe OSCE, control internațional asupra uzinelor militare din regiune și controlul granițelor.  

Totodată, potrivit lui Vlad Țurcanu este important ca reglementarea conflictului transnistrean să fie coordonată între Chișinău și Kiev.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă, Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău