Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Din păcate, și candidații de la CC, și Ruslan Flocea, și Dumitru Robu, câștigă concursuri, deși nu au biografii imaculate

  • 30 Iulie 2019 19:42
Ora de vârf | Vlad Țurcanu: Din păcate, și candidații de la CC, și Ruslan Flocea, și Dumitru Robu, câștigă concursuri, deși nu au biografii imaculate

Analistul politic Vlad Țurcanu comentează noile numiri în domeniul justiției din Republica Moldova. El susține că mulți dintre acești candidați nu au biografii imaculate și că nu au foarte multe recomandări pentru a prelua astfel de responsabilități. În cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, comentatorul politic s-a referit la candidatul la funcția de șef al Centrului Național Anticorupție, Ruslan Flocea, candidatul la funcția de procuror general interimar, Dumitru Robu, dar și la cei doi judecători constituționali numiți de Parlament.

Atunci când sunt împinși în față, către posturi importante, funcționarii din sistem, prima curiozitate a publicului este legată de parcursul lor profesional de dinainte, care ne poate lămuri, inclusiv cu privire la integritatea lor profesională. Din păcate, practic toți acești domn, și de la Curtea Constituțională, și domnii Ruslan Flocea, și Dumitru Robu, câștigă concursuri, deși nu au biografii imaculate. Nici nu se poate așa ceva, dar am avea pretenția să nu fi făcut parte, cel puțin din sistemul girat de guvernarea anterioară, sau să nu fie cumva parte din niște scheme. În cazul domnului Ruslan Flocea, pe lângă faptul că este șeful administrației prezidențiale, se știe că dânsul a făcut parte din acea comisie menită să investigheze frauda bancară. Poate cineva ar fi trebuit să-l întrebe pe domnul Flocea ce succese a repurtat pe acest tărâm?

Nu foarte multe lucruri îi recomandă pe acești domni să preia responsabilități atât de mari în zona justiției și asta arată cu atât mai citat, cu cât avansurile, promisiunile pe care le-au făcut societății liderii blocului ACUM au fost foarte mari.

Vlad Țurcanu crede că sunt numite astfel de persoane în funcții cheie în instituțiile juridice din mai multe motive. Ar putea fi vorba despre interesul unor politicieni de a-și plasa oamenii lor fideli pentru a-i proteja eventual în fața justiției, dar și din cauza faptului că în sistem sunt oameni numărați care pe lângă experiența profesională sunt și bine intenționați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău